KUALA LUMPUR, 30 April – Pergerakan Pemuda UMNO sedia membantu Pas Kelantan untuk memberi penerangan dan perincian berkaitan hukum hudud kepada golongan muda bukan Islam.

Naib Ketua Pemuda UMNO Khairul Azwan Harun berharap kerajaan negeri Kelantan dapat menerima pelawaan Pemuda UMNO dan mengadakan perbincangan bersama untuk menerangkan versi hukum hudud.

“Pemuda bersifat positif dan gembira sekiranya Pemuda Pas boleh bersama-sama dengan pergerakan Pemuda UMNO bergabung untuk kita turun padang dan perjelaskan kepada masyarakat terutama generasi muda apakah hudud yang sebenarnya.

“Kita tidak ada niat politik, tidak langsung ada agenda untuk menjadi juara terhadap hukum hudud ini tetapi lebih penting adalah pemahaman yang sebenar dapat diberi kepada masyarakat umum,” katanya dalam temu bual bersama Bernama di sini, hari ini.

Iklan Berbayar – http://ilmuislam.lelong.my

Hadir sama Exco Pergerakan Pemuda UMNO Dr Fathul Bari Mat Jahya dan Pengerusi Biro Agama Pemuda UMNO Azmir Yuzaimi Mohd Yunos.

Khairul Azwan mencadangkan pelbagai pendekatan termasuk program dialog di universiti-universiti tempatan, memperkenalkan video klip pendek tentang hokum hudud dan ceramah yang dimuat naik di laman sosial.

Mengulas tentangan terhadap hukum hudud daripada parti komponen Barisan Nasional (BN), beliau berkata tentangan itu adalah kerana mereka risau serta tidak jelas dengan hukum hudud.

“Tetapi kepimpinan Pemuda MIC dan Gerakan dalam semangat setia kawan BN bersetuju untuk menerima penjelasan dan penerangan daripada biro agama untuk lebih memahami hukum ini,” katanya.Sementara itu, Azmir berkata Pas Kelantan perlu berhati-hati dalam melaksanakan hukum hudud kerana sekiranya pelaksanaan hukum itu gagal dan tidak adil, ia hanya akan membawa cemuhan daripada golongan bukan Islam.

Fathul Bari pula berkata fokus utama Pemuda adalah bagi membetulkan persepsi negatif berkaitan hukum hudud dan berharap kali ini Pas ikhlas untuk melaksanakan hukum tersebut di Kelantan.Kepada sesiapa yang ingin mendapat update sekaligus ingin share update terbaru dari blog Abu Aqif Studio ke wall masing², boleh klik di sini:

- Klik "Syndication" di sebelah kiri
- Klik "Grant Permissions"
- Klik "Add Facebook Target" dan klik "Add"

* selepas proses ini, setiap update video terbaru akan terus share di wall anda secara automatic. InsyaAllah.

Anda bebas untuk share dan download. Tidak perlu keizinan untuk mengambil video dari Channel Abu Aqif Studio. Namun video yang diambil dari Abu Aqif Studio mohon diberi sedikit kredit dengan link-kan semula kepada video yang asal. Jazakallahukhair.. Semoga bermanfaat..


0 comments:

Post a Comment

 
Abu Aqif Blog © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger

Top